Зимна ваканция в Милано

Booking.com

Макар и времето да не е така зимно, възможност да се изпита истинското снежно чувство винаги има. Например чрез ваканция до града, придобил световна слава като център на висшата мода и богатата италианска култура – Милано, който се намира в близост до ключови ски курорти. Така зимното бягство ще бъде изпълнено не само с удовлетворение от каране на ски, но и културно обогатено.

Милано е един от най-динамичните и оживени градове в Италия. Той е вторият по-големина и важност след Рим културен, транспортен, промишлен и финансов център. Приятните температури през зимните месеци и високите бели върхове наоколо гарантират незабравими ски приключения. Но Милано притежава и множеството атракции и забележителности на закрито, които могат да бъдат видени независимо, че времето е зимно.

Сред най-известните забележителности се открояват музеят Пинакотека ди Брера (Pinacoteca di Brera) с впечатляващата колекция от ценни картини на италиански художници, замъкът Сфорцеско (Sforzesco) с последната скулптура на забележителния творец Микеланджело, музеят Санта Мария деле Грацие (Santa Maria delle Grazie), който е под егидата на ЮНЕСКО и съхранява прочутата творба на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“. Архитектурата на Милано е сред най-известните в света. Най-емблематичната сграда е красивата готическа катедрала, разположена на централния площад Дуомо ди Милано с капацитет 40 000 места, чието построяването е продължило 600 години. За препоръчване е да се посети и Семитеро Монументали (Cimitero Monumentale) – гробище, придобило слава като най-красивото в света.

Милано предлага отлични условия за снежна почивка и практикуване на зимни спортове. Градът се намира на около 3 часа разстояние от някои от най-известните курорти, които в района са над 150. Прекрасната долина Аоста, разположена западно от града е дом на редица световно известни зимни курорти като Курмайор, Ла Туиле и Гресоней. На север и североизток сред най-посещаваните са Фополо и Карона. Красивото езеро Комо в съчетание с високите заснежени върхове и уютната атмосфера е едно от предпочитаните места за зимна ваканция.

Разбира се на можем да се пропусне факта, че Милано е световна столица на модата. За любителите на красивите дрехи, обувки и аксесоари, тук ще бъдат намерени както магазините на доминиращи модни имена, така и бутици на по-малко известни, прохождащи дизайнери.

Без съмнение Милано тази зима е едно от най-привлекателните места за прекарване на зимната ваканция. Ако вече обмисляте пътуване до красивия италиански град, пригответе ски екипировката, а Аgoda.com ще се погрижи за настаняването чрез конкретни оферти.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар