Мусака с Патладжани

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от Сърбия
Обща информация за Сърбия

Продукти за Мусака с Патладжани:

0.5 г патладжани
250 гр кайма
100 мл кисело мляко
2 яйца
1 глава лук
1 морков
1 глава целина
1 червена чушка
1 домат
1 връзка магданоз
30 мл олио
черен пипер
сол

Начин за Приготвяне на Мусака с Патладжани:

Нарежете патладжаните на филийки, посолете ги и оставете няколко часа да се отцедят от горчилката. Изпържете патладжаните в тиган с олиото. Нарежете лука, моркова, чушката и целината на ситно и запържете за малко, добавете каймата и подправете. Обелете домата и го нарежете на ситно заедно с магданоза и добавете към сместта заедно с едно яйце. В тава наредете ред патладжани, ред от плънката и т.н. и завършете с патладжаните. Забъркайте заливка от яйцето и млякото. Печете на 180 градуса във фурна за 30 минути. Поднесете мусаката от патладжани поръсена с нарязан магданоз.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар