Пастички от Патладжан с Ориенталски Вкус

Booking.com

Пастички от патладжан с ориенталски вкус
Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от Турция
Обща информация за Турция

Продукти за Пастички от Патладжан с Ориенталски Вкус:

– 3 средни патладжана
– 1 ч.л. дългозърнест ориз
– 2 с.л. стафиди
– 3-4 с.л. зехтин или олио
– 1 к.л. смлян бахар
– 1 глава лук, нарязан на полумесеци
– 1 ч.л. мед
– 3 домата, обелени и нарязани на ситно без семките
– 1 щипка канела
– 1 щипка чили или лют червен пипер
– 8 парченца моцарела или пушен кашкавал
– сол и черен пипер на вкус

Начин за Приготвяне на Пастички от Патладжан с Ориенталски Вкус:

Патладжаните се нарязват на тънки кръгчета заедно с кората, посоляват се и се оставят да постоят 20 мин. Измиват се, намазват се със зехтин и се слагат да се запекат в тавичка за 15-20 мин. на 200°С, или докато леко се зачервят. Поставят се в съд под капак, за да омекнат.

Лукът се карамелизира, като се сложи в 1 с.л. загрят зехтин и се прибавят медът и щипка сол. Разбъркват се, докато получи хубав златист цвят.

Доматите се слагат в останалия зехтин заедно с канелата и червения пипер. Подправят се със сол и черен пипер.

Пастичките се оформят, като се подреждат кръгче печен патладжан, лъжица ориз със стафиди, малко карамелизиран лук и лъжица доматен сос, отново патладжан, ориз, лук, сос, пак патладжан, доматен сос и парче моцарела. Запичат се за 3 мин., за да се разтопи сиренето, и се поднасят с прясна салата.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар