Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от САЩ
Обща информация за САЩ
Продукти за Коледна Пуйка Пълнена със Сармички:
– 1 средно голяма пуйка
– 1 голяма кисела зелка
– 1 глава лук
– 1 голяма ябълка
– 2 с.л. стафиди
– 1 ч.ч. ориз
– 50 г шунка, нарязана на ситно
– 100 г бекон
– 50 г краве масло
– 1/2 ч.ч. вино
– 2 с.л. коняк
– 2 с.л. олио
– 3 с.л. свинска мас (или олио)
– 3 ч.ч. вода
– 1 лимон
– сол
– черен пипер
– ким
Начин за Приготвяне на Коледна Пуйка Пълнена със Сармички:
Измийте пуйката и я намажете отвътре и отвън със сол, масло и черен пипер, накрая я поръсете със сока от 1 лимон. Накиснете стафидите в коняка за 10 минути и нарежете на ситно лука. Запържете лука, ориза, стафидите и шунката в 2 с.л. олио и добавете 1 ч.ч. вода. Варете до набъбване на ориза, добавете настърганата ябълка, сол и черен пипер.
Използвайте тази плънка за малки сармички с част от киселото зеле. Напълнете с тях пуйката и зашийте отвора с бял конец. Отделете няколко големи листа зеле, а останалата част нарежете ситно и я запържете в тавата, в която ще печете пуйката в свинската мас. Поръсете със ситно нарязания бекон.
Поставете пуйката с корема нагоре в тавата върху подложката, която подготвихте и я покрийте със зелеви листа. Добавете 2 ч.ч. вода и започнете да печете на умерена фурна. Поливайте от време на време пуйката със соса. Обърнете я няколко пъти и добавете по малко топла вода, в случай, че е необходимо.
Пуйката е опечена, когато лесно се набожда с вилица и от мястото на пробождането, изтича светъл прозрачен сок. Извадете изпечената пуйка и поръсете зелето с малко ким и виното, което сте приготвили и я запечете отново за около 10 минути.
Коледната пуйка се поднася с вкусна гарнитура от варени картофи и плодове от компот от дюли, кайсии или праскови.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.