Коледна Пуйка Пълнена със Сармички

Booking.com

Коледна пуйка пълнена със сармички
Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от САЩ
Обща информация за САЩ

Продукти за Коледна Пуйка Пълнена със Сармички:

– 1 средно голяма пуйка
– 1 голяма кисела зелка
– 1 глава лук
– 1 голяма ябълка
– 2 с.л. стафиди
– 1 ч.ч. ориз
– 50 г шунка, нарязана на ситно
– 100 г бекон
– 50 г краве масло
– 1/2 ч.ч. вино
– 2 с.л. коняк
– 2 с.л. олио
– 3 с.л. свинска мас (или олио)
– 3 ч.ч. вода
– 1 лимон
– сол
– черен пипер
– ким

Начин за Приготвяне на Коледна Пуйка Пълнена със Сармички:

Измийте пуйката и я намажете отвътре и отвън със сол, масло и черен пипер, накрая я поръсете със сока от 1 лимон. Накиснете стафидите в коняка за 10 минути и нарежете на ситно лука. Запържете лука, ориза, стафидите и шунката в 2 с.л. олио и добавете 1 ч.ч. вода. Варете до набъбване на ориза, добавете настърганата ябълка, сол и черен пипер.

Използвайте тази плънка за малки сармички с част от киселото зеле. Напълнете с тях пуйката и зашийте отвора с бял конец. Отделете няколко големи листа зеле, а останалата част нарежете ситно и я запържете в тавата, в която ще печете пуйката в свинската мас. Поръсете със ситно нарязания бекон.

Поставете пуйката с корема нагоре в тавата върху подложката, която подготвихте и я покрийте със зелеви листа. Добавете 2 ч.ч. вода и започнете да печете на умерена фурна. Поливайте от време на време пуйката със соса. Обърнете я няколко пъти и добавете по малко топла вода, в случай, че е необходимо.

Пуйката е опечена, когато лесно се набожда с вилица и от мястото на пробождането, изтича светъл прозрачен сок. Извадете изпечената пуйка и поръсете зелето с малко ким и виното, което сте приготвили и я запечете отново за около 10 минути.
Коледната пуйка се поднася с вкусна гарнитура от варени картофи и плодове от компот от дюли, кайсии или праскови.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар