Продукти за Телешко с Босилек по Тайландски:
3 с.л. рибен сос
1 с.л. соев сос
1 с.л. кафява захар
450 г телешки шол
1 с.л. олио
1 ч.л. олио
3 продълговати чевени чушки
3 скилидки ситно накълцан чесън
2 ч.л. ситно накълцан пресен джиндифил
60 г листа босилек
Начин за Приготвяне на Телешко с Босилек по Тайландски:
Първите 3 продукта – рибен сос, соев сос и кафява захар се смесват в голяма купа. Месото се нарязва на кубчета 2х2 см, обърква се със соса и се оставя да се маринова за около 30 минути. Лукът се нарязва на тънки филийки.
На силен огън се поставя вок или дълбок тиган и се загрява 1 с.л. олио. Месото се поставя в тигана и се запържва 1 минута или докато изгуби розовия си цвят. Изважда и се поставя в чиния (може да се постави върху кухненското руло, за да попие мазнината).
В тигана или вока се сипва останалата 1 ч.л олио и се поставя лука. Задушава се за около 3 минути, добавя се чесънът, чушките и джинджифилът и се задушават около 30 секунди. Телешкото месо се изсипва обратно в тигана и се посипва с накълцаните листа босилек. Оставя се за 1 минута и се оттеглете от огъня.
Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от Тайланд
Обща информация за Тайланд
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.