Калмари Пане по Гръцки

Oще Рецепти за Предястия
Oще Рецепти от Гърция
Обща информация за Гърция

Продукти за Калмари Пане по Гръцки:

3 туби калмари
200 мл бира
150 г брашно
черен пипер
2 скилидки чесън
сол
200 мл олио
1 лимон

Начин за Приготвяне на Калмари Пане по Гръцки:

Почистваме калмарите и ги поставяме в дълбок съд заедно с бирата да се мариноват за около 3-4 часа. Сваряваме калмарите за 3-4 минути в подсолена вода. Много е важно да не преварим калмарите, защото стават жилави!
Нарязваме калмарите на ленти с дебелина около половин сантиметър.
Загряваме олиото и поставяме двете скилидки чесън вътре за около 2-3 минути, след което ги изваждаме. Овалваме кръгчетата калмари в бравното, което предварително подправяме със сол и черен пипер, потапяме в купа с вода и веднага слагаме в загрятото олио. По този начин ще получим много хрупкава тънка коричка.
Поднасяме панираните калмари с резени лимон.

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар