Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Никулденски Шаран:
- 2 кг шаран
- 2 глави лук
- 1 стрък праз
- 1 голям морков
- 200 г орехи
- 1 чаша бяло вино
- лимон
- олио
- сол
- черен пипер
- магданоз
- девесил
Начин за Приготвяне на Никулденски Шаран:
Почистете и измийте шарана, след което го поръсете със сол.
Пригответе плънката за шарана: нарежете не на много ситни парчета лука, праза и моркова и ги подправете със ситно нарязания магданоз, девесил, сол и черен пипер. Прибавете орехите и задушете плънката за няколко минути на котлона.
Напълнете шарана с приготвената плънка, след което го зашийте и го поставете внимателно в тавичката. Полейте го с бялото вино и го покрийте с резени лимон. Печете на предварително загрята до 180 ˚ фурна.
Поднесете Никулденския шаран докато е топъл. Добър апетит.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.