Никулденски Шаран

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Никулденски Шаран:

  • 2 кг шаран
  • 2 глави лук
  • 1 стрък праз
  • 1 голям морков
  • 200 г орехи
  • 1 чаша бяло вино
  • лимон
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • девесил

Начин за Приготвяне на Никулденски Шаран:

Почистете и измийте шарана, след което го поръсете със сол.

Пригответе плънката за шарана: нарежете не на много ситни парчета лука, праза и моркова и ги подправете със ситно нарязания магданоз, девесил, сол и черен пипер. Прибавете орехите и задушете плънката за няколко минути на котлона. 

Напълнете шарана с приготвената плънка, след което го зашийте и го поставете внимателно в тавичката. Полейте го с бялото вино и го покрийте с резени лимон. Печете на предварително загрята до 180 ˚ фурна.

Поднесете Никулденския шаран докато е топъл. Добър апетит.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар