Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Тиквеничета За Бъдни Вечер:
тиква
точени кори
орехи
мед
пудра захар
Начин за Приготвяне на Тиквеничета За Бъдни Вечер:
Обелваме тиквата и я настъргваме на едро ренде, след което я оставяме да се отцеди от водата за около половин час.
Вземаме една тенджерка, слагаме малко олио и запържваме вече отцедената настъргана тиква. Добавяме орехите и оставяме да поседи още малко на котлона.
Изваждаме една кора от пакета и я свиваме на две части. Намазваме я с малко олио и я свиваме на още две. Върху нея поставяме част от тиквената смес и навиваме кората, така че да се получи рулце. Правим толкова тиквеничета, с колкото плънка и кори разполагаме.
Загряваме фурната и запичаме тиквеничетата в тава докато получат златиста коричка. Когато ги извадим от фурната, ги заливаме с малко мед или ги поръсваме с пудра захар според предпочитанията.
Тиквеничетата са един чудесен постен десерт за Бъдни вечер, алтернатива на традиционния тиквеник.
Добави коментар