
Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Пъстърва с Топено Сирене И Маслини на Фурна:
4 пъстърви
200 г топено пушено сирене
маслини без костилка
4 скилидки чесън
50 г масло
соп
черен пипер
копър
Начин за Приготвяне на Пъстърва с Топено Сирене И Маслини на Фурна:
Почистете, измийте и осолете пъстървите.
Пригответе плънката за рибата – нарежете чесъна и маслините на ситно, а топеното сирене на кръгчета, след което ги поръсете с черен пипер.
Напълнете коремчетата на пъстървите с по един ред кръгчета топено сирене. Поставете върху топеното сирене нарязаните на ситно чесън и маслини. Сложете пъстървите в леко намазнена тавичка и ги намажете с маслото. Покрийте тавата с фолио и печете в предварително загрята фурна. Накрая махнете фолиото, за да се препекат рибите.
Пъстървата с топено сирене и маслини се поднася поръсена със ситно нарязан копър. Пожелание можете да направите гарнитура от задушени картофи с праз или зелен лук.
Добави коментар