Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Винен Кебап с Гарнитура Ориз:
- Свинско / Телешко месо – ½ кг
- Кромид лук – 2-3 бр.
- Морков – 1 бр.
- Вино – 1 ч.ч.
- Доматено пюре – 2-3 с.л.
- Ориз
- Олио
- Брашно – 2 с.л.
- Дафинов лист – 2 бр.
- Черен пипер на зърна – 4-5 бр.
- Червен пипер – 2 ч.л.
- Сол
- Магданоз за украса
Начин за Приготвяне на Винен Кебап с Гарнитура Ориз:
Нарежете месото на кубчета и го задушете в нагорещената мазнина. Добавете ситно нарязания лук и морков и поръсете с червения пипер. Долейте виното и вода, толкова колкото да покрие месото. Добавете доматеното пюре и оставете да ври на тих огън заедно с черния пипер и дафиновия лист. Като видите, че ястието е почти готово, размийте брашното с малко вода и го добавете. Оставете го да поври още малко на котолона.
Поднесете винения кебап с гарнитура от варен ориз и украса от магданоз. Да ви е сладко!
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.