Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Картофени Пантофки:
- Големи продълговати картофи според броя на порциите
- Шунка
- Топено сирене
- Броколи
- Маслини
- Заквасена сметана
- Черен пипер
- Чубрица
Начин за Приготвяне на Картофени Пантофки:
Сварете картофите докато поомекнат и ги обелете. Разрежете ги надлъжно, издълбайте ги внимателно с лъжичка и отстранете вътрешната част така, че да се получат лодки.
Пригответе плънката за картофените пантофки: броколите трябва да се попарят за няколко минути, след което да се отцедят и нарежат на ситно. Нарежете на кубчета шунката, топеното сирене и обезкостените маслини, както и издълбаната част от картофите. Поръсете с черен пипер и чубрица и объркайте плънката със сметаната.
Напълнете всеки от картофите с готовата плънка и ги подредете в намазнена тава. Запечете картофените пантофки в умерена фурна за около половин час.
Вкусна и приятна за готвене рецепта, подходяща за всеки сезон от годината. Надявам се да ви хареса!
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.