Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от Англия
Обща информация за Англия
Продукти за Коледни Джинджифилови Сладки:
- 85 г масло
- 3 с.л. захар
- 100 г мед
- 1 яйце
- 350 г брашно
- ½ каф. л. сода бикарбонат
- 1 с.л. джинджифил на прах
- 2 каф. л. канела
- 2 с. л. настърган лимон
Начин за Приготвяне на Коледни Джинджифилови Сладки:
Оставяме маслото да се размекне на стайна температура. Добавяме захарта и разбиваме с миксер на пяна. Добавяме меда, яйцето, содата, джинджифила, канелата, настъргания лимон и брашното. Разбркваме и омесваме тесто. Оформяме от него фитил, завиваме във фолио и оставяме в хладилника за около 20-30 минути.
Върху набрашнен плот с 1/3 от тестото разточваме кора с дебелина 5 мм. С формички изрязваме различни фигурки и нареждаме в тава, застлана с хартия за печене. Печем сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Следва най-приятната част – като изстинат, украсяваме джинджифиловите сладки с цветна глазура (продава се в тубички в големите магазини). Сладките не се нареждат една върху друга докато не стегне украсата.
Коледните джинджифилови сладки носят много настроение на цялото смемейство. Няма проблем да се направят и няколко дни по-рано. Весела Коледа!
Добави коментар