Коледни Джинджифилови Сладки

Booking.com

Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от Англия
Обща информация за Англия

Продукти за Коледни Джинджифилови Сладки:

  • 85 г масло
  • 3 с.л. захар
  • 100 г мед
  • 1 яйце
  • 350 г брашно
  • ½ каф. л. сода бикарбонат
  • 1 с.л. джинджифил на прах
  • 2 каф. л. канела
  • 2 с. л. настърган лимон

Начин за Приготвяне на Коледни Джинджифилови Сладки:

Оставяме маслото да се размекне на стайна температура. Добавяме захарта и разбиваме с миксер на пяна. Добавяме меда, яйцето, содата, джинджифила, канелата, настъргания лимон и брашното. Разбркваме и омесваме тесто. Оформяме от него фитил, завиваме във фолио и оставяме в хладилника за около 20-30 минути.

Върху набрашнен плот с 1/3 от тестото разточваме кора с дебелина 5 мм. С формички изрязваме различни фигурки и нареждаме в тава, застлана с хартия за печене. Печем сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Следва най-приятната част – като изстинат, украсяваме джинджифиловите сладки с цветна глазура (продава се в тубички в големите магазини). Сладките не се нареждат една върху друга докато не стегне украсата.

Коледните джинджифилови сладки носят много настроение на цялото смемейство. Няма проблем да се направят и няколко дни по-рано. Весела Коледа!

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар