Кренвиршки

Booking.com

Oще Рецепти за Закуски
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Кренвиршки:

За тестото на кренвиршките:
500 гр брашно
2 яйца
50 гр масло
100 мл топло мляко
1 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
100 мл вода
25 гр прясна мая

10-15 кренвирша
1 жълтък и 2 с.л.прясно мляко за намазване на кренвиршките

Начин за Приготвяне на Кренвиршки:

Разтворете маята и захарта във водата и оставете 10-15 минути да втаса. Разбийте яйцата, смесете ги с млякото, маслото и маята. Пресейте брашното и солта в голяма купа, направете кладенче и в него изсипете течностите.
Замесете тесто преместете го в купа, намажете я с масло, покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло, докато тестото бухне.
Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност, разточете го на кора с дебелина 5-8 мм. и я нарежете на ивици с ширина 2-3 см и всяка увийте около кренвиршите.
Поставете в застлана с хартия за печене тава и оставете да втасат 15-20 минути, намажете с разбития в прясното мляко жълтък и печете в загрята до 180 градуса фурна 15-20 минути.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар