Огретен на Тиган

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Огретен на Тиган:

 

3-4 картофа

100г сирине или колбас

3 яйца

1 кафена чашка прясно мляко

2-3 лъжици олио

30г масло

 

Начин за Приготвяне на Огретен на Тиган:

 

Ястието се приготвя в тиган с капак. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. В тигана поставяме малко олио и изсипваме картофите. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, риган и наливаме ½ чаена чаша вода. Дабавяме няколко парченца масло и похлупваме тигана. Когато ястието започне да ври намаляме котлона. Добре е тигана да остане похлупен докато се задушат картофите. През това време разбиваме яйцата с млякото и отделно натрошаваме сиренето или нарязваме колбаса . Отваряме тигана и добавяме натрошеното сирене или колбаса, а може и двете заедно. Могат да се добавят и някакви зеленчуци – нарязани чушки, броколи или грах, по желание. Внимателно разбъркваме и заливаме с разбитите яйца. Похлупваме отново тигана и оставяме ястието да се сгъсти. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар