Кифлички с Локум

Booking.com

Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Кифлички с Локум:

 

  • 3 яйца 
  • 1 кг брашно
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 3 с.л. олио
  • 1 кубче мая
  • 1 ч.л. захар
  • 1 щипка сол
  • 1 жълтък /за намазване/
  • 1 кутия локум
  • 50г орехи

Начин за Приготвяне на Кифлички с Локум:

 

Приготвяме каша от натрошената мая, 1 чаша вода или прясно мляко, 1 ч.л. захар, 1 щипка сол, 1-2 с.л. брашно, покриваме с кърпа  и оставяме да втасва. В купа разбъркваме яйцата, млякото, олиото и добавяме втасалата каша.
Пресяваме брашното и оформяме кладенче по средата, в което изсипваме приготвената смес. Омесваме тестото и го оставяме да втаса. Готовото тесто разделяме на топки. От всяка топка разточваме кора с дебелина 3-4 мм и диаметър 25 см. Разрязваме кората на 8 парчета. От всяко парче навиваме кифличка, в която поставяме парченце локум и орехче. Нареждаме кифличките в намазана с олио или покрита с хартия тава. Намазваме ги с жълтък и поръсваме със захар. Печем в предварително загратя на 180 градуса фурна.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар