Агнешка Дроб Сърма

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Агнешка Дроб Сърма:

 

  • 1,5 кг агнешки дреболии
  • 5-6 стръка зелен лук
  • 1 чаша ориз
  • 2-3 яйца
  • ½ кофичка кисело мляко
  • Червен пипер
  • Черен пипер
  • Джоджен

Начин за Приготвяне на Агнешка Дроб Сърма:

Дреболиите се почистват добре и се сваряват в подсолена вода. Когато са готови се изваждат и се нарязват на ситно. В тиган с малко мазнина се задушава за кратко зелен лук. Добавя се ориза и след като се позапърже се поръсва с 1 лъжица червен пипер и се налива 1 чаша бульон от дреболиите. Овкусява се с черен пипер и джоджен. В тава се изсипват нарязаните дреболии и сместа от тигана. Добавят се още 2 чаши бульон, ако не е достатъчен може да се добави гореща вода и се разбърква внимателно. Пече се на 180 градуса до сгъстяване и готовност на ориза. Приготвя се заливка като се разбиват яйцата , добавя се млякото, сол и черен пипер. Внимателно се изсипва върху готовата дроб-сърма и се запича във фурната на 120 градуса за 5-10 минути.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*