Мусака с Тиквички И Кайма

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Мусака с Тиквички И Кайма:

 

 

2 тиквички
400 гр кайма
1 морков
2 -3 скилидки чесън
4-5 стръка зелен лук
3-4 стръка копър
2 с.л.олио

 

 

за заливката:
2 яйца
1 чаша  кисело мляко
1 с.л. брашно
магданоз за поръсване

Начин за Приготвяне на Мусака с Тиквички И Кайма:

 

Лукът, морковът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в тиган с олио и малко вода. Добавя се каймата, разбърква се и се овкусява с копър и черен пипер. Тиквичките се измиват и  се режат на кубчета. В тава намазана с олио се изсипват половината тиквички, слага се сместа от каймата, а отгоре се разстилат останалите тиквички. Ястието се пече в предаврително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути, след което се залива със заливката.  Пече се до готовност и се поднася поръсено със ситно нарязан магданоз.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар