Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Мусака с Тиквички И Кайма:
2 тиквички
400 гр кайма
1 морков
2 -3 скилидки чесън
4-5 стръка зелен лук
3-4 стръка копър
2 с.л.олио
за заливката:
2 яйца
1 чаша кисело мляко
1 с.л. брашно
магданоз за поръсване
Начин за Приготвяне на Мусака с Тиквички И Кайма:
Лукът, морковът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в тиган с олио и малко вода. Добавя се каймата, разбърква се и се овкусява с копър и черен пипер. Тиквичките се измиват и се режат на кубчета. В тава намазана с олио се изсипват половината тиквички, слага се сместа от каймата, а отгоре се разстилат останалите тиквички. Ястието се пече в предаврително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути, след което се залива със заливката. Пече се до готовност и се поднася поръсено със ситно нарязан магданоз.
Добави коментар