Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Пъстърва на Керемида по Родопски:
2 пъстърви
2 скилидки чесън
2 глави лук
4 гъби печурки
1 зелена чушка
4 дафинови листа
100 г доматен сок
2 с.л. зехтин
1 лимон
захар
сол
магданоз
Начин за Приготвяне на Пъстърва на Керемида по Родопски:
Почистете и измийте рибата добре, подсушете с кухненска хартия и я осолете отвън и отвътре. Загрейте в тиган зехтина и добавете чесъна нарязан на филийки, лука нарязан на полумесеци, гъбите нарязани на филийки, чушките нарязани на кръгчета и дафиновия лист. След като се позапържат съставките добавете доматения сок, посолете и добавете захарта, която ще неутрализира киселината на домата. Оставете да поври 10 минути и отстранете от котлона. От получената смес разпределете половината на дъното на двете керемиди, поставете пъстървите, а с останалата част от сместа покрийте отстрани и отгоре рибите. Пече се 15 минути в добре загрята фурна на 200 градуса. Поднесете пъстървата със ситно нарязания магданоз и половин лимон.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.