Най-приказните замъци на Германия

Величествените стари дворци и каменните замъци с бойни кули в Германия, които често са илюстрации  от детски приказки предлагат интригуващ поглед върху европейската история за туристи любители на културата. Независимо дали са непокътнати или са вече руини, тези фантастични сгради дават възможност да надникнем в живота на благородниците от Средновековието. В много от реставрираните дворци се съхраняват внушителни колекции на произведения на изкуството, антични мебели, оръжия и средновековни артефакти.

Повечето от най-добре запазените замъци се намират извън големите градове, като точно отдалечеността е способствала те да се запазят през вековете, когато са се водили войни. По-известните от тях са разположени в южните провинции Бавария и Баден-Вюртемберг всред едни от най-красивите и девствени природни кътчета в Европа.

Туристите, които желаят да разгледат приказните замъци на Германия, могат да тръгнат от Берлин като по време на пътуването, било то с кола или влак имат възможност да се насладят на живописната природа до Франкфурт на Майн, откъдето трябва да продължат до Триер и лозаро-винарския район Мозел.

Предпланинският район на швабските Алпи предлага безброй красоти от Хайделберг и Щутгарт до множеството малките средновековни селца, които се нижат в долините. За да завършат приказния си тур, на пътешествениците се предлага крайната цел Фюсен- място на два от най-известните замъка в страната и Мюнхен – центърът на баварската култура.

Най-красивите немски замъци

Замъкът Меспелбрун
Този замък с воден ров (wasserschloss), собственост на фамилията Ингелхайм, е сгушен в тиха и спокойна долина в регион Долна Франкония. В него е сниман номинираният на фестивала в Кан през 1958 година филм „Das Wirthaus im Spessart“, по мотиви на немска приказка. Замъкът е разположен в гъстата гора Шпесарт, на около 50 км от Франкфурт.

Замъкът Бургхаузен
Този замък от тринадесети век е най-дългата крепост в Европа – дължината му е повече от километър. В него се помещават шест двора, множество кули и порти, градини, параклиси и добре защитени вътрешни помещения, които редица баварски херцози и херцогини са използвали като алтернативно място за престой. Замъкът се намира до река Залцах, в близост до австрийската граница.

Замъкът Хайделберг
Тази средновековна крепост датира от тринадесети век, но за съжаление сега е в руини. Разрушена от войни, огън и светкавици, тя дълго време служи като романтична муза на поетите и художниците от Хайделберг и печели възхищението на множество писатели, включително на Виктор Юго и Марк Твен. Крепостта се издига над град Хайделберг в северната част на провинция Баден-Вюртемберг, на два часа път с кола от Франкфурт.

Замъкът Лихтенщайн
Този неоготически замък- в миналото крепост на рицарите на Лихтенщайн- стои несигурно върху отвесните скали над Хонау в швабските Алпи. Отдалечеността и разположението му в планинска гориста местност са го запазили от унищожение през вековете. И до ден днешен е собственост на херцозите на Урах. Замъкът се намира в провинция Баден-Вюртемберг, на ден път от Щутгарт.

Замъкът Елц
Тридесет и три поколения от фамилията Елц са наричали този замък свой дом. Разположен на хълм, със заострени кули и дърворезби от времето на Тюдорите, той е първообраз на средновековните замъци и хранилище за огромна колекция от антики, картини и оръжия. Замъкът се намира на 45 минути пеша от железопътната гара в Мозелкерн.

Замъкът Хоенцолерн
Знамената на кулите на замъка Хоенцолерн се развяват на 855 метра надморска височина. Той е построен през единадесети век като пищен дом на пруското кралското семейство и е разрушаван и изграждан два пъти. Сегашния си вид придобива след възстановяване в края на деветнадесети век. Намира се близо до швейцарската граница, в подножието на швабските Алпи.

Замъкът Зигмаринген
Крепостта от единадесети век е сменяла собствениците си множество пъти, като някога дори е била и седалище на френския режим Виши. Сега принадлежи на потомък от фамилията Хоенцолерн. Замъкът е най-открояващата се забележителност в центъра на Зигмаринген – спокойно средновековно селце на река Дунав. Днес в него се съхраняват разнообразни колекции от порцелан, брони, карети и машини за изтезания.

Замъкът Нойшванщайн
Този екстравагантен дворец не е замък от гледна точка на целта, поради която е бил построен, тъй като не е имал защитна функция.  Той е дело на ексцентричния баварски крал Лудвиг II, който се вдъхновил от средновековните замъци от приказките. Изящният му дизайн е послужил като вдъхновение за един от най-емблематичните приказни замъци днес, а именно замъкът на Спящата красавица в Дисниленд. Замъкът Нойшванщайн, с изглед към селцето Хоеншвангау в югозападната част на Бавария се намира на 100 км от Мюнхен.

Изгодни хотелски оферти в Германия от agoda.bg

МЮНХЕН

GHOTEL hotel & living Munchen – Nymphenburg 3*
Цени от 92 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 7 дни предварително. Валидни от сега до 31 декември 2012.

Hotel Nymphenburg 3*
Цени от 134 щ.д. на нощувка. Офертата е валидна за ограничен период от време – до 9 април 2012.

Prinzregent am Friedensengel 4*
Цени от 115 щ.д. на нощувка. Промоция с безплатна нощувка – резервирайте поне 4 нощувки и ще получите още 1 безплатно. Резервациите трябва да бъдат направени поне 7 дни предварително. Цените са валидни до 22 април 2012.

Helvetia City Center Hotel 3*
Цени от 92 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 декември 2012.

Hotel Aurbacher 3*
Цени от 58 щ.д. на нощувка. Трябва да се резервират поне 3 нощувки. Цените са валидни до 31 декември 2012.

Hotel Säntis 3*
Цени от 122 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 21 дни предварително. Цените са валидни до 31 декември 2012.

БЕРЛИН

Hollywood Media Hotel Berlin 4*
Цени от 122 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 декември 2012.

Maritim proArte Hotel Berlin           4*
Цени от 179 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 14 дни предварително. Цените са валидни до 31 декември 2012.

Hotel Villa Kastania  4*
Цени от 82 щ.д. на нощувка. Минимален престой 3 нощи. Валидни до 31 декември 2012.

Best Western Hotel Kantstrasse Berlin 4*
Цени от 99 щ.д. на нощувка. Специални цени при ранни резервации – резервациите трябва да бъдат направени поне 14 дни предварително. Валидни до 31 декември 2012.

Hotel Ku´Damm 101 3.5*
Цени от 91 щ.д. на нощувка. Минимален престой 2 нощи. Валидни до 25 април 2012.

H10 Berlin Ku´Damm Hotel 4*
Цени от 109 щ.д. на нощувка. Резервациите трябва да бъдат направени поне 3 нощи предварително. Валидни до 7 май 2012.

ФРАНКФУРТ НА МАЙН

Victoria Hotel 4*
Цени от 70 щ.д. на нощувка.

Rocco Forte Villa Kennedy 5*
ЛУКС! Цени от 300 щ.д. на нощувка.

Adina Apartment Hotel Frankfurt Neue Oper 4*
Цени от 109 щ.д. на нощувка. Сумата за резервация не подлежи на възстановяване при отказ.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар