Коста Азаар

Когато взехме решение с моето семейство да почиваме на Коста Азаар в Испания действахме може би малко импулсивно, но сега след като вече се завърнахме смея да твърдя, че изборът ни е бил абсолютно правилен. Дестинацията поне към момента беше нова за българския туристически пазар и именно това ни подтикна да изберем ваканционното селище Марина Д’ор – само на около час и половина от летището във Валенсия.

За наше удобство и сигурност, както при всичките ни пътувания до сега, решихме отново да се доверим на туристическа агенция „Астеа Тур“, от където закупихме пълен туристически пакет включващ самолетни билети, трансфери и хотелско настаняване. Към офертата се предлагат и допълнителни екскурзии до пещерите на Сан Хосе, Пенискола, Морея, Оропеса и Беникасим, които е хубаво да се закупят още от България заради по-ниската цена.

До летището във Валенсия летяхме с директен полет на Wizz Air, където ни очакваше представител на организатора за трансфера до избрания от нас хотел – „Гран Дуке“**** – най-новия в Марина Д’ор. Стаите са уютни и много добре обзаведени, предразполагащи към пълен релакс. Хубавото е, че въпреки сравнително късния час в който пристигнахме ресторанта към хотела все още работеше, а бюфета изглеждаше така, като че ли токущо беше зареден. Удълженото работно време както за вечеря, така и за закуска и обяд, според мен е доста голям плюс за туристите. Менюто е много разнообразно, като основно акцентта е върху морските деликатеси. На територията на хотела можете безплатно да ползвате двата басейна – открит и закрит.

Самия хотел е разположен на около 300метра от брега на морето. Плажната ивица е огромна и е покрита с много фин златист пясък. В непосредствена близост до брега е разположена своеобразна ботаническа градина с много богата растителност, мини езерца и водопадчета.

 

Напълно заслужена гордост за комплекса е най-големия балнеоложки център с морска вода в Европа. Процедурите, които се предлагат, и които са разработени от едни от най-добрите специалисти в тази област са изключително много и най-разнообразни. SPA центъра към балнеоложкия център е истинско бижу и лично аз не бях виждала нищо по завладяващо и впечатляващо до сега. Състои се от открита и закрита част на три нива с обща площ от около 4000 кв.м. Ако като мен сте любители на SPA почивките задължително трябва да го посетите поне веднъж – гарантирам Ви, че спомените от преживяното ще останат за цял живот.

Атракциите, които се предлагат на територията на Марина Д’ор са подходящи както за възрастните така и за най-малките почиващи. При желание от Ваша страна имате възможност да избирате из между пет атракционни парка, две дискотеки и множество ресторантчета предлагащи невероятно вкусни и оригинални специалитети. В случай, че предпочитате да си останете в хотела, може всеки ден да се наслаждавате на богатата анимационна програма, която организаторите са предвидили за Вашето добро настроение.

Семейната ни почивка на Коста Азаар беше едно от най-хубавите ни и пълноценни пътувания. Препоръчвам горещо на всеки решил да опита нещо ново и не толкова масово.

 

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар