Пролет в Париж

Отново е пролет и отново след дългите зимни, студени и мрачни дни чувстваме нужда да бъдем навън и да поемаме топлината на все още крехките слънчеви лъчи.  И отново започвам да мечтаем за нови дестинации и да плануваме пътуване. Защото с настъпването не пролетта не само природата се събужда от дългия зимен сън, но също и нашият дух. Париж е град, който може да бъде посетен по-всяко време на годината, но вероятно пролетта е сезонът, когато той е най-привлекателен и романтичен – с множеството си паркове, алеи от цветя и цветарски магазинчета.

Париж е един от най-големите градове в света и датира от 1-ви век от н.е. Независимо, че е преживял множество войни и бедствия, той не загубва своята индивидуалност. Дори се запазва и процъфтява като част от величествена империя. Днес той е световен метрополис, който се гордее с вековната си история. Известен е още с изящните си ястия и авангардната мода, заради които Париж се слави като градът, който чертае тенденциите в облеклото и рядко изпраща посетителите си безпристрастни.

Селекцията от хотели в Париж безспорно е една от най-добрите в света. От малки чаровни бутикови хотели, известни с гостоприемството си, до луксозните палати с богат интериор, напомнящ пищните дворци от времето на Наполеон. За да представи най-доброто от Париж, Agoda.com този път избра селекция от хотели, които са напълно преобразени, като в тях гостите ще могат да изпитат познатата френска гостоприемност. Някой от тях са модерни като стил, други авангардни, но всеки е освежено декориран, което със сигурност ще впечатли бъдещите посетители на града на любовта. Хотелите, представени по-долу, са една добра причина да планувате пролетното си пътуване именно в Париж!

Hotel Marignan Paris Champs Elysées 4*

Намира се в елегантния център на града, в т.нар. Златен триъгълник на Париж. Хотелът е напълно обновен, а интериорният дизайн е творение на Пиер Йованович. Разположен само на няколко крачки от емблематичното Авеню Montaigne и Шанз Елизе. Отваряйки вратите на този арт хотел, посетителите му още с влизането си ще се срещнат с класическия френски финес. Хотелът предоставя на гостите си иновативен бар и сезонен ресторант.

Le Marcel Hôtel 4*

Наскоро откритият Ле Марсел очарова гостите с буржоазно-бохемския си стил. Тук човек може да изчезне зад измамно модерна фасада в уникална среда, различна от външния свят. Интериорът е проектиран от известният дизайнер Клаудия дел Буба и се намира в един от най-динамичните квартали на Париж – Gare de l’Est. Ле Марсел ще задоволи и най-изтънчения вкус, чрез модерния си парижки стил.

Hotel de Neuve 3*

Намира се в сърцето на историческия квартал Маре, на няколко крачки разстояние от модерния квартал на изкуствата Джордж Помпиду и множество културни забележителности. Стаите са уникални, обзаведени със съвременни художествени творения. Тук във всеки кът са преплетени дизайнерски идеи – от съвременния поп до уличното изкуство. Акцентът обаче е съсредоточен върху комфортния престой на гостите.

Longchamps Élysée 3*

Ако търсите перфектната комбинация между френска елегантност, комфорт и изтънченост, това е идеалното място за Вас. Разположен е в близост до идеалния център на Париж, само на няколко крачки от площад Трокадеро, а гледката откриващата се от балкона е безценен спомен. Хотелът ще успокои сетивата на всеки гост прекрачил прага му.

Hotel Armoni 3*

За тези, които предпочитат по-интимна атмосфера, предложението е новооткрития хотел Armoni. Елегантният декор е дело на френския дизайнер Оскал Оно. Хотелът гарантира спокойна и приятна отмора за всички свои гости, чрез комфортни стаи с меко осветление и неутрални тонове.

George Opéra 3*

Хотелът е построен в духа на традицията и автентичността и е подходящ не само за бизнес туристи, но и за тези, които търсят спокойствие и отдих. Интериорът е елегантен, съчетан с ярки цветове, а обслужването – на отлично ниво. Затова комфортът и удобството по време на престоя в Париж са гарантирани.

Montmartre Mon Amour 4*

Този очарователен бутиков хотел се намира в близост до емблематичния квартал Монтмартие известен като един от най-романтичните в Париж и не е далече от прочутата базилика Sacre-Coeur. Всяка стая тук е уникална и проектирана в стила на френската романтика, а главния фокус е дългата история на града.

Hotel Derby Alma 4*

Наскоро реставрираният хотел Дерби се намира в близост до река Сена, на озеленен булевард. В непосредствена близост се намират много известни туристически атракции, включително Айфеловата кула. Хотелът разполага с просторни стаи, предаващи духа на неокласицизма, дело на известния дизайнер Жил Леборн.

Best Western Hotel Prince Montmartre 3*

Този напълно обновен хотел е разположен точно в центъра на известния квартал Монмартър, който се счита за типичен парижки квартал, заради изобилието от ресторанти, заведения и туристически атракции. В хотела гостите ще изпитат високия стандарт на обслужване. Лесният достъп до линиите на метрото е само едно от множеството предимствата, които Best Western Hotel Prince Montmartre притежава.

Не се колебайте, а си осигурете едно незабравимо пролетно преживяване по време на престоя в града на романтиката – Париж.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар