Ханой – Дестинации във Виетнам

Представете си един град, в който екзотичния шик на древна Азия се преплита със съвременното динамично лице на континента. Това е място, където средновековната и съвременната култура си съжителстват успешно.

Съчетала в себе си елегантна грация и азиатско спокойствие, столицата на Виетнам ни предлага една особена и очарователна атмосфера, изпълнена с будистки храмове и следи от френска колониална архитектура. Когато попаднете в града, няма как да не останете впечатлени от побъркващия трафик и рояците от мотоциклети, които бръмчат навсякъде около вас.

&bdquo,Град между реки&rdquo, – това символизира името на днешната виетнамска столица, разположена на брега на Червената река. Градът е дал своето начало в далечната 1010 г., когато император Ли Тхай То заповядвал да се издигне нов град в околностите на крепостта Дайла и там да се пренесе столицата на държавата Дайвиет. Днес Ханой е вторият по важност и значение град след динамичния Хо Ши Мин и една от най-привлекателните туристически дестинации във Виетнам.

Обща информация за Виетнам
Кога да посетим Виетнам
Пари и разходи за Виетнам


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар