Индонезия – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Индонезия е страна с невероятна екзотична красота. Земята й е богата на тропически джунгли, плажове, необятни оризови плантации, извисяващи се в небесата действащи вулкани. Това е страната, която ни привлича с изобилието от храмове, богата култура и древни традици.

Големите градове в Индонезия все повече бележат постоянен темп на развитие. Но по-голямата част от територията на архипелага остава недокосната и криеща в сърцето си древни култури и девствени пейзажи. Докато повечето туристи се отправят към очарователния остров Бали, пусти острови и плажове, остават далеч от обсега на туризма. А в джунглите на Суматра, Калимантан и Папуа има невероятен животинския свят, който заслужава да бъде видян.

Местоположение

Разположена върху голяма част от Малайския архипелаг на площ от 1 904 556 кв.км, Република Индонезия се намира в югоизточна част на Азия, между Индийския и Тихия океан. На територията на страната има над 17 000 острови, голяма част от които са необитаеми. Повечето от островите са планински. Най-високата точка е връх Джая, извисяващ се на остров Нова Гвинея. Разположена на Екватора, Индонезия пресича област с вулканична дейност. Около 400 вулкана се намират в рамките на нейните граници и поне 90 от тях са активни. Значими реки са Барито, Дигул, Хари, Кампар, Капуас, Кайян и Муси. Има също и няколко разпръснати малки езера във вътрешността на страната.

Население

Населението в Индонезия е приблизително 245, 5 млн. души, което й отрежда четвърто място в света и първо място по големина сред мюсюлманските страни. Индонезийските части на Борнео и Нова Гвинея представляват заедно половината от индонезийската територия и се населяват от едва 12 милиона души. За сметка на това остров Ява концентрира 100 милиона жители на по-малко от 7% от площта на страната в четири големи града – столицата Джакарта, Сурабая, Бандунг и Семараг.

Национална кухня

В индонезийската кухня оризът и лютото са на почит. Всяка област в страната си има свои типични ястия и обичаи. Например жителите на остров Ява обичат сладкото, а тези в Западна Суматра обожават лютото. Кокосовото мляко се използва в почти всички ястия. От подправките местните обичат най-много лимоновата трева, чесъна, кориандъра, дафиновия лист и др. Едно от най-известните ястия са &bdquo,nasi goreng&rdquo, – то се състои от пържен ориз и може да бъде намерено в почти всеки местен ресторант. Индонезия е богата на плодове и зеленчуци – всеки град има поне един пазар, изпъстрен с богата палитра от екзотични плодове и зеленчуци.

Визи

Българските граждани, които възнамеряват да пътуват до Индонезия е необходимо да имат предварително издадена виза. За целта следва да притежават паспорт с поне шест месеца валидност и да се обърнат към дипломатическите и консулски представителства на страната. Визите за Индонезия са няколко вида – еднократни визи с цел туризъм, еднократни визи с право на престой до 60 дни – с цел обучение, участие в културни и социални прояви и др., едногодишни многократни визи – с цел бизнес.

Контакти на Посолството на Република България в Джакарта, Индонезия

Jakarta 10310,
34, Jl. Imam Bonjol,
Tel.: (0062 21) 390 40 48/49, (0062 21) 391 31 30,
Fax.: (0062 21) 390 40 49,
E-mail: bgemb.jkt@centrin.net.id
Консулска служба: bulvisa.jkt@centrin.net.id


Контакти на Посолството на Република Индонезия в България

„Симеоновско шосе“ 53, резиденция 4,
Ул. &ldquo,Йозеф Валдхарт&rdquo, 5
Тел.: 962 52 40, 962 61 70, 68 32 20,
Факс: 962 44 18,
E-mail: indosof@geobiz.net
Работно време: от 8.30 до 12.30 и от 13.00 до 16.30 ч.

Кога да посетим Индонезия
Пари и разходи за Индонезия
Дестинации в Индонезия


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар