Сингапур – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Сингапур

Кога да посетим Сингапур
Пари и разходи за Сингапур
Дестинации в Сингапур
Забележителности в Сингапур

Ако има една дума, която най-добре описва Сингапур, това е уникален.  В този динамичен мегаполис, богат на цвят и контраст, ще откриете хармонично съчетание на култура, кухня, изкуство и архитектура. Кипящ от заразителна енергия, Сингапур е най-развитата страна в Югоизточна Азия, съчетала в себе си най-доброто от Изтока и Запада.

Местоположение

Република Сингапур е островен град-държава, разположен в Югоизточна Азия, на юг от Малайския полуостров. Страната се състои от общо 63 острова, включващи и главния едноименен остров. Едни от най-големите острови са Юронг, Пулау Теконг, Пулау Убин и Сентоса. Две основни връзки свързват Сингапур с провинцията Йохор в Малайзия – изкуственият канал Johor-Singapore Causeway и мостът Tuas Second Link.

Население 

Сингапур наборява приблизително 4,5 млн. души и се нарежда сред най-гъсто населените страни в света. На територията на островната страна съжителстват много нации – най-много преобладават китайци – около 77%, следвани от малайците – 14%, индийците – 7 %, и само 2 % представляват останалите народности – европейци, японци и др. Официалните езици в страната са четири: малайски, английски, мандарин и тамил.

Национална кухня

Богатото културно разнообразие в Сингапур до голяма степен е оказало влияние върху изболието от различни кулинарни течения, съчетани в местната кухня. Сингапурската кухня е взаимствала най-доброто от този мултикултурен остров. Тук можете да опитате не само китайска кухня, но и да се насладите на изкушения от индийската, малайската, френската, италианската и други интернационални кухни.

Макар страната да е разположена на малък остров, богатото й кулинарно разнообразие доставя невероятна наслада на всички, които за първи път я посещават. Сред деликатесите в Сингапур, които си струва да опитате са „;Roti Prata“; – индийска пица, „;Fried Kway Tiao“; – пържена черна паста, както и някои от местните десерти като „;Ice Kachang“; – ароматизиран сладолед с боб и желе или „;Chendol“; – вкусен кокосов десерт.

Визи

Посетителите в Сингапур е необходимо да притежават валиден паспорт с валидност поне 6 месеца преди влизането в страната. Туристите от повечето страни в Европа автоматично получават при пристигането си на летището 30-дневна туристическа виза, а в случай, че влязат в страната по вода или земя – 14-дневна виза. Ако пътувате до там, трябва да имате готовност да представите самолетен билет за връщане, както и да докажете, че разполагате с достатъчно финансови средства по време на престоя си. В случай, че желаете да удължите визата си, е необходимо да се обърнете към имиграционните власти в лицето на Immigration & Checkpoints Authority.

Контакти на Дипломатическо представителство на България в Сингапур:

Посолство на Република България в Джакарта, Индонезия:
Embassy of the Republic of Bulgaria
34-36, Jl. Imam Bonjol
Jakarta 10310 Indonesia
Тел.(0062 21) 390-40-48/49
Факс.(0062 21) 391-31-30
E-mail: bgemb.jkt@centrin.net.id

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*