Кога да посетим Австрия?

Австрия определено има какво да предложи на своите посетители през всеки период от годината. Все пак в завсимост дали отивате там, за да опознаете културните забележителности на страната, да се насладите на приятни разходки и походи сред приказните зелени Алпи или да покарате ски и сноуборд през зимата, определено трябва да се съобразите с климатичните особености на съответния сезон.

Като цяло, климатът в европейската страна е континентален – летният сезон е кратък и горещ, със средни годишни температури между 20 градуса и 30 градуса. Ако пътувате из Автрия през лятото, си вземете връхни дрехи, тъй като вечерите стават прохладни. Хубаво е да носите със себе си дъждобран или чадър, защото по това време валежите са често явление. Зимата в страната е студена и дъждовна, често с превалявания и натрупване на сняг. Средната годишна температура през този сезон е около 0 градуса.

В случай, че сте решили да тръгнете на туристическа обиколка из Австрия, определено най-подходящото време за това са месеците между април и октомври, макар че климатът през пролетните и есенните месеци е с променлив характер. По това време се организират и голяма част от музикалните фестивали в страната. Активният туристически сезон в големите градове е през лятото – между юни и август, когато освен високи температури, ви очакват по-високи цени и разбира се много повече туристи.

Ако тъппите от нетърпеливи туристи не ви се нравят особено, можете да организирате пътуването си през зимата, когато определено е много по-спокойно. Разбира изключение правят периодите около Коледа и Нова година. Любителите на зимните спортове могат да бъдат споикойни, тъй като ски сезонът в Алпите продължава от средата на декември до месец април, с пикови моменти около Коледа и Нова година, както и месец февруари. Прекрасните Алпи са чудесен повод да си подарите приятна почивка през лятото на чист планински въздух, когато освен, че няма толкова туристи, цените за настаняване са много по-приемливи.

Обща информация за Австрия
Пари и разходи за Австрия
Дестинации в Австрия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*