Беларус – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Дестинации в Беларус

Белязана от следите на Втората световна война, Беларус днес все още не успява да се нареди сред предпочитаните туристически дестинации в Европа. След разпадането на Съветския съюз и получаването на нейната независимост заедно с останалите 14 бивши съветски републики, страната продължава да поддържа тесни връзки с Русия, което постепенно започва да я тласка към международна излолация. Това не само оказва влияние върху комуникациията й с останалия свят, но и я превръща в неблагоприятна среда за чуждестранни инвестиции и туризъм.

Страната има своята уникална история и богато културно наследство, които със сигурност биха заинтригували всеки нейн посетител. Несъмнено една от гордостите на беларусите е дългата цели 900 години история на столицата на републиката – Минск. Тя е наистина силна и интригуваща – през годините градът е бил разрушаван много пъти от различни завоаватели, след което винаги е успявал да се съвземе и да изгради свой нов облик. Днес градът е седалище на Общността на независимите държави и е икономически и политичесески център на страната. Известен като голямо културно средище, Минск се слави със своите прекрасни културни забележителности. Не пропускайте да посетите Националния музей на изкуствата, Музея на изкуствата и кулртурата, както и останалите 14 музея, които несъмнено ще ви очароват с интересните си колекции. По време на обиколката си, можете да разгледате някоя от 139-те библиотеки, между които е и Националната библиотека на Беларус. Любителите на театралното и кино изкуство ще бъдат приятно изненадани от общо 11-те театъра и 20 кина, които ще намерят в града.

Ако пък сте истински ценители на красивата природа, посещението ви в страната ще ви зареди с много положителни емоции. Несъмнено ще останат запленени от гъстите гори, заемащи близо една трета от територията на страната – красиви борови гори, редуващи се с широколитсните дъб, явор и бреза, които са богати на толкова интересен и богат животински свят.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар