Белгия – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Белгия

Booking.com

Пари и разходи за Белгия
Дестинации в Белгия

Страна с богата култура и изкуство и прелестна архитектура, Белгия е една от най-притегателните туристически дестинации на Стария континет. Независимо дали ще се откъснете за миг от стереотипния ви начин на живот, открадвайки си кратък уикенд в една от най-красивите европейски столици – Брюксел или ще си подарите вълнуващо пътуване из различни кътчета на страната, престоят ви несъмнено ще бъде запечатан с неповторими емоции и спомени.

Най-вероятно за повечето туристи Брюксел е първата спирка от разходката им. Освен с многобройните си културни събития и забележителности, градът е прочут с това, че тук се намират седалищата на Европейския парламент, Европейската комисия, Съветът на Европейския съюз, както и  щабквартирата на НАТО и други международни организации. Тези от вас, които искат да се докоснат до красотата на средновековната архитектура, могат да се отправят към прелестния град Брюж, разположен само на час път с влак от столицата. Далеч от шума и динамиката на големия град, тук ще се озовете в приказната атмосфера на красиви водни канали, изящно прорязващи града, бебзрой музеи и църкви и интересни забележителности, отвеждащи ни назад в миналото. Градовете Антверпен и Гент са също важни спирки от обиколката на страната. Любителите на морето, слънцето и активната почивка, със сигурност ще бъдат изкушени от магнетизма на крайбрежието. Ако пък искате да си починете сред спокойствието на природата или да се отдадете на туризъм, колоездене и спорт, е най-добре да се запътите към една от най-големите красоти на Белгия – прелестните и зелени Ардени.

И за да допълним картината, не трябва да пропускаме чудесната беглийска кухня, известна като една от най-добрите в Европа. Страната ще ви посрещне с куп кулинарни изкушения, сред които превъзходния бегийски шоколад и богатото изобилие от над 450 вида бира, така че добър апетит и наздраве!

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар