Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Царевичен Хляб:
2 ч.ч. царевично брашно
2 ч.ч. обикновено брашно
3 пакетчета суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.ч. хладко прясно мляко
1 яйце1 ч.л. сол
Начин за Приготвяне на Царевичен Хляб:
Разтворете маята и захарта в 5 с.л. хладко мляко. Сипете двата вида брашно, солта, яйцето, маята и останалото мляко и омесете тестото. Покрийте с кърпа и оставете да втасва на топло за 1 1/2 час. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и месете 2-3 минути. Оформете тестото на топка и го прехвърлете в намазнена с масло тава. Покрийте го с кърпа и го оставете да втасва още 30 минути. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-40 минути или докато хляба стане златист.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.