Домашни Курабийки

Booking.com

Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Домашни Курабийки:

яйца – 3 бр.
захар – 1чаена чаша
кисело мляко – 1чаена чаша
сода бикарбонат – 1чаена лъжичка
олио – половин чаша
ванилия – 1 бр.
кората на един лимон
разбит жълтък за намазване – 1 бр.
брашно

Начин за Приготвяне на Домашни Курабийки:

Разбиваме яйцата и захарта.ПРибавяме олиото, киселото мляко, содата и настърганата кора от лимона.Към сместа добавяме брашното докато получим леко твърдо тесто, което да можем да месим и разтчоваме.Разточваме готовото тесто на пласт (дебел около 1 пръст) и започваме да изрязваме курабийките с чаша или формички за тесто.Намазваме тавичката с малко олио и подреждаме курабийките (не много на гъсто)на еднакво разстояние една от друга. Разбиваме 1 жълтък и намазваме всяка от курабийките с него, след което ги поръсваме със захар. Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна докато курабийките получат златиста коричка.
Курабийките стават хрупкави и вкусни -у дома ги приготвяме на Великден.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар