Коледен Пълнен Заек

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Коледен Пълнен Заек:

1 заек
Гъби – 200 г
Ориз – 1 ч.чаша
Олио
Сол
Червен пипер
Черен пипер
Джоджен

Начин за Приготвяне на Коледен Пълнен Заек:

Заекът се изкисва в студена вода за около 2 часа. След това го отцедете го и го осолете отвън и отвътре. 

Пригответе плънката – в сгорещено олио задушете ситно нарязаните дреболии и гъби, добавете ориза и подправете със сол и червен пипер. Залейте с 1 ½ гореща вода, добавете черен пипер и джоджен и оставете на слаб огън. Плънката е готова когато оризът е леко набъбнал. 

Поставете заека в подходяща тава, напълнете го с готовата плънка и го зашийте с игла и здрав конец. Желателно е към края на зашиването, за да стане по-сочна плънката, през малък отвор с помощта на фунийка да налеете малко гореща вода. Намажете заека отвън с олио, а в тавата добавете 2 пръста вода и към нея добавете щипка сол.

Печете в предварително сгорещена фурна на 230 градуса. Когато се зачерви от едната страна заекът се обръща и допича. Пожелание отгоре можете да сложите парченца обелена ябълка.  

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар