Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Тиквеникът на Баба:
Домашни кори за баница (може и купени)
Тиква
Орехи
Захар
Олио
Начин за Приготвяне на Тиквеникът на Баба:
Настъргваме тиквата, добавяме захар и разбъркваме плънката за тиквеника. Приготвяме едро нарязани орехи. Намазваме тавата с олио и поставяме първата кора. Върху нея поставяме от плънката и орехите и поръсваме с малко олио. Това се повтаря след всяка кора докато свърши плънката. Върху последната кора не поставяме плънка, а само намазваме с олио. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Този тиквеник баба ми го прави с разточени кори, а аз го правя с купени и става също толкова сполучлив 😉
Добави коментар