Тиквеникът на Баба

Oще Рецепти за Десерти
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Тиквеникът на Баба:

Домашни кори за баница (може и купени)
Тиква

Орехи
Захар
Олио

Начин за Приготвяне на Тиквеникът на Баба:

Настъргваме тиквата, добавяме захар и разбъркваме плънката за тиквеника. Приготвяме едро нарязани орехи. Намазваме тавата с олио и поставяме първата кора. Върху нея поставяме от плънката и орехите и поръсваме с малко олио. Това се повтаря след всяка кора докато свърши плънката. Върху последната кора не поставяме плънка, а само намазваме с олио. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Този тиквеник баба ми го прави с разточени кори, а аз го правя с купени и става също толкова сполучлив 😉

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*