Картофен Пай с Кайма И Праз

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Картофен Пай с Кайма И Праз:

½ кг кайма
2-3 стръка праз
3-4 скилидки чесън
½ кутия доматен сок
1 кг картофи
прясно мляко
масло
кашкавал
черен пипер
чубрица
сол
олио

Начин за Приготвяне на Картофен Пай с Кайма И Праз:

Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме заедно с чесъна докато омекне. Добавяме каймата и доматения сок и я намачкваме добре докато не стане на малки трохи. Поръсваме я с подправките и я оставяме да покъкри за 15-20 минути на котлона.
През това време обелваме и сваряваме картофите, след което си приготвяме картофеното пюре, което ще ни трябва за пая. Освен масло, прясно мляко и сол, в пюрето добавяме и настърган и кашкавал. Изсипваме в тавичка каймата с праза и върху нея разстиламе пюрето. Запичаме във фурната докато паят получи приятен златист загар.
КАртофеният пай с кайма е много подходящо ястие за студените дни – колкото повече праз използвате, толкова по-вкусно ще стане ястието…

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар