Паламуд Плакия

Booking.com

Паламуд плакия
Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Паламуд Плакия:

2 риби паламуд
1 кг домати
2 моркова
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 глави стар лук
1 лимон
100 мл бяло вино
олио
магданоз
6 орехови ядки
черен пипер
сол

Начин за Приготвяне на Паламуд Плакия:

Отделете филетата от рибата, посолете, поръсете с черен пипер и сложете в тава постлана с хартия за печене. Върху рибата подредете на пластове предварително нарязаните на шайби зеленчуци – домати, моркови, чушки и лука. Посолете и залейте с предварително сгорещеното олио, след което добавете в тавата и виното. Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути, след което се поръсва със счуканите на едро орехи и накълцан магаданоз. Така оставете за още 5 минути във фурната.

Поднесете рибата студена, гарнирана с резени лимон.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар