Oще Рецепти за Закуски
Oще Рецепти от Финландия
Обща информация за Финландия
Продукти за Пирожки с Шунка:
За тестото:
150 г брашно
100 г масло или маргарин
2 с.л. сметана
За плънката:
50 г шунка
50 г сирене Ементал
50 г гъби
2 яйца
1 с.л. брашно
4 с.л. сметана
черен пипер
Начин за Приготвяне на Пирожки с Шунка:
Замесва се маслено тесто от брашното, маслото и сматаната. Оставя се за 30 минути в хладилник. В малки формички намазани с масло се разстила тестото на тънък пласт. Шунката и кашкавала се нарязват на кубчета, а гъбите на шайби и се задушават. Прибавят се яйцата, брашното, сметаната и черният пипер и сместа се изсипва във формичките. Залепват се отгоре с пласт тесто и се пекат във фурна на 180 С за около 25-30 минути.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.