Южна Корея – дружелюбен алтруизъм

Южна Корея, страна на внушителни градове, дружелюбни хора и невероятно красива и мистична провинция, кани всеки с желание за среща с непознатата и интересна култура на страната. Уникалните традиции, водещи началото си от дълбоката история на държавата, както и впечатляващата й култура, разкриват крепости, храмове и дворци, които са свободни за посещаване от новодошлите. Това, заедно със спиращата дъха природа от плажните ивици до планинските региони, и метрополитната част на градовете с високи небостъргачи, описват цялостната картина на Южна Корея, страна с развит туризъм, отворена към чуждестранните посетители.

Почти 50-милионното население на Южна Корея носи нейното 24-то място по население в света. Сравнително младото население на държавата е съставено предимно от корейци, но големи малцинства представляват както китайците, така и японците. Основните религии са 3, като най-разпространената е атеизъм, следвана от християнство и будизъм. Това разнообразие се дължи на това, че корейското конституция е толерантна спрямо религиозни вероизповедания. И въпреки че религията заема важна част от живота на корееца, вярващите представляват едва половината от населението. Официалният език е корейски, говорен от повече от 70 милиона хора в целия свят. Английският не е много разпространен, така че би било умно от ваша страна да носите някакви инструкции, написани на корейски, или някаква форма на разговорен речник.

Единствената страна, с която Южна Корея има сухоземна граница, е Северна Корея. Широката 4км. ивица е строго охранявана от двете страни. Планински релеф обхваща по-голямата част от Страната или цели 2/3 от нея. Въпреки това има и плодородни земи на юг и на запад, които позволяват на корейците да отглеждат различни култури. Крайбрежната ивица е доста силно насечена с множество острови, най-известният от които се нарича Чеджу и приютява голяма част от туристите на страната, заради своята отдалеченост от метрополитния свят.

Красивата планинска природа в страната е най-добре опазена в националния парк Сеораксан, кръстен на най-високата планина в Южна Корея, която и обхваща. Въпреки че най-хубавото време за посещаване на прекрасния парк е през есента, резерватът е известен сред туристите и те го посещават целогодишно. Прекрасните водопади, долината на стоте Буда, разлистените дървета, както и чистия въздух, са едни от многото неща, които ще видите или усетите, докато сте в това кътче от рая.

Близостта до природата на хората в тази държава е може би една от предпоставките за техния спокоен живот и дружелюбност. Дори и в столицата Сеул почтено място заема красив парк. Паркът Намсан представлява планина точно в средата на града, към чийто връх се вие стълба, която води посетителите към няколко интересни атракции. Те включват голям аквариум, ботанически градини, фонтани, както и кулата Сеул, издигаща се на 480м. Именно на нея трябва да се качите, ако имате слабост към красивите гледки. От такава височина се вижда цялата столица, а с ресторантите на върха й, можете да имате незаменими романтични изживявания вечер.

Измежду високите небостъргачи и кули обаче, се намира и забеежителност, пряко свързана с културата на Южна Корея. Селището Намсангол Ханок е много приятна изненада за хората, уморени от модернизация в голямата 10-милионна столица. Сложено върху 5 реставрирани корейски исторически домове, селището е много интересно, защото разкрива социалните нива преди време, и чрез малко езерце донася мирът и спокойствието, царствал доста отдавна като се има предвид заобикалящите забележителността студени стъклени високи сгради и комерсиализация. Освен, че можете да разгледате в детайли вътрешността на къщите, можете наистина да се доближите до духа на това време, опитвайки от традиционния чай, пазарувайки сувенири, разглеждайки традиционни занаяти или опитвайки да играете старите игри на корейците.

Една голяма столица няма да прави голямо впечатление на децата, освен ако няма огромен увеселителен парк, разбира се. Затова Сеул предлага своя Лот Уърлд. Увеселителният парк е един от най-големите в света. Разделен е на вътрешна и външна част. Вътрешната, „Приключенската страна”, представлява множество от улици, които стоят за различни страни. Разбира се, има повече от стотици забавления, занимания, магазини, расторанти, както и интересни паради. Външната част се нарича „Магическият остров”. Тя пък е снабдена с огромен приказен замък, има вдигащи адреналина увеселителни атракции на големи височини, както и е просто красиво място за разходка с изкуствено поддържаните си невероятни градини и езеро. Увеселителният парк предлага и ледена пързалка, както и Фолк-музей, който представя множество миниатюрни модели на селища. Разбира се, посещаването на такова място е незабравимо и изпълнено с много емоции.

За любителите на пазаруването е немислимо да пропуснат Инса-донг, сърцето и артистичната душа на столицата. В този комплекс е възможно да откриете всичко – от продукти на старинно китайско грънчарство до красиви и изискани бижута. Можете много бързо да намерите красиви сувенири и специални подаръци сред повече от 100-те магазини за антики. Целият облик на комплекса се допълва с множество ресторанти, таверни, както и традиционни чаени къщи, които да държат купувачите свежи.

Южна Корея е една от тези страни, които не могат да бъдат пропуснати от туристите. Не само заради историческите или природните забележителности, а и заради самите дружелюбни хора, уникалната им култура, която предлага невероятен сбор от паради, тържества, а и просто архитектурни особености. Винаги будната столица Сеул предлага на новодошлите невероятен избор от места за отсядане, музеи, паркове, магазини и атракции. Корейците канят гостоприемно всеки с желание да опознае красивата им и стара култура.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар