Тайланд…оксиморон на традиция и модернизация

От вземащите дъха плажове на юг, до екзотично обраслите с гори планини на север, Тайланд е известен с разнообразно красивата си природа. Културата е също така цветна: перфектният баланс между древни традиции и модернизация. Хората са дружелюбни и гостоприемни, научили се да водят спокоен живот. Като красивата коприна, която е произвеждана там, Тайланд е богата страна, приканваща със своята уникалност и често предлага по нещо ново на всичките си посетители.

Още с пристигането си в тази необикновена земя, пълна с интересни стари духове, очите се наслаждават на необикновен пир от екзотична експлозия на цветове и красиви будистки статуи. Големите градове, начело с Банкок, никога не спят. Улиците са широки, има всякакви видове превозни средства, като най-известни са триколките, които са много атрактивен и удобен начин за превоз на туристи. Въпреки че улиците са забързани, животът в Тайланд е спокоен. Местните са намерили душевен мир в своите разбирания за живота заради своята религия. Религиозните традиционни будисти представляват над 90% от населението, което може да се забележи и с просто око заради известните будистки статуи навсякъде, които се надпреварват по своята големина и пищност. Освен своята отзивчивост и гостоприемност, могат да се похвалят и с огромна палитра от интересни изживявания, които са предлагани на всеки новодошъл.

Тайланд има приятен климат, през цялата година температурите варират от 20Сº през януари до около 30Сº през най-горещия месец – юли. Има три сезона. Прохладният продължава пет месеца – от октомври до февруари и е най-приятен за посещаване на забележителности, за допир с културата на Тайланд. Тримесечният горещ сезон, който продължава през месеците март, април и май, е идеален за плаж, почивка на крайбрежието на Индийския океан, където най-добре се наслаждава на леката морска храна и студени напитки. В останалите месеци: юни, юли, август и септември, Тайланд е дъждовен и неприятен за посещаване. Макар че вали предимно в северната част, не е хубаво да се рискува с дъждовно време на крайбрежието.

Като огромен представител на източната култура Тайланд привлича с много екзотични преживявания. Едно от нещата, които не трябва да се пропускат, е тайландският масаж, който е смесица между традиционна наука и изкуството на физиотерапията. След ръцете на професионалистите важните точки по врата, ушите и гърба, тялото се чувства отпуснато и отпочинало.

Посетителите са удивени от театрите с малки цветни кукли, които сякаш оживяват в ръцете на облечени в черно мъже. Сюжетите са интересни и забавни, както и образователни, обогатени с истинска тайландска музика. Тайланд е известен и за интересните боксови мачове, но забележителността, с която най-много се гордее и която го прославя е храната. Неизброимите традиционни ястия, известни в цял свят, са леки, най-често включват зеленчуци и морска храна, овкусени с люти подправки. Това е една от големите гордости на страната, така че вкусната храна може да се намери навсякъде – от скъпите ресторанти до сергиите по уличките за пазар.

Разходките със слон са също атрактивен начин за научаване на пъстрата история на Тайланд. Така са се предвижвали войниците в миналото и е голямо изживяване човек да се постави на такова екстремно място. Разходките с големите бозайници предлагат разглеждане на старите градове, чиито останки още се издигат величествени и отстояват културата на тайландците.

Тайландските градове могат да се похвалят с разнообразен нощен живот, за чиито любители е специално курортът Патая. Той се намира на крайбрежието на Тайланд и е на на повече от два часа път до столицата, Банкок. Изкусителни танцьорки представят традиционни красиви танци, почти всекидневие е да се видят фойерверки, нощните заведения са пищни, а хората, които обслужват – мили и отзивчиви. По оживените улици кипи живот, а въздухът е изпълнен с музиката от заведенията, които са разположени доста нагъсто. Големите светлини несъмнено завладяват погледа и рекламират добре нощните забавления.

Страна с уникална култура и спокоен живот, хубава храна и забележителна архитектура, тя често е предпочитана туристическа дестинация. Известните тайландски масажи, древните забележителности, далечната за европееца цивилизация и начин на живот несъмнено са като магнит за търсещото смесица между древна култура и модернизация око.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар