Незабравимо преживяване в Кейптаун

Кейптаун бързо се превръща в една от най-горещите световни туристически дестинации. Богатата културна история и възхитителната природа предлагат на туристите пълен набор от ваканционни занимания – от превъзходна храна и музеи до практикуване на екстремни спортове.

Освен разходка по поразителната крайбрежна променада V&A Waterfront на фона на внушителния силует на Тейбъл Маунтин, има още 5 съществени неща, които трябва да се направят, за да се усети и изживее изцяло атмосферата на Кейптаун.

–  Посещение на винарските области
От лозята, които се намират извън Кейптаун се правят едни от най-добрите вина на Новия свят. Най-старите и най-известни лозя се намират в Стеленбош, както и в долините Константия и Франшхук, където къщичките с островърхи покриви се кипрят на фона на извисяващите се планини. Туристите могат да се възползват от обиколките из винарските области, които започват от Кейптаун или пък първо да посетят някои от винарските изби в областта, които предлагат и нощувки и след това да се впуснат в дебрите на града.

–  Екскурзионен тур на остров Робен
Екскурзионният тур на този известен затворнически остров дава възможност да се вникне по-добре в политическата история на ЮАР. На острова са били заточвани затворници в продължение на повече от 400 години. Освен от културна гледна точка, остров Робен е значим и от гледна точка на екологията, тъй като е защитен от ЮНЕСКО и е дом на множество колонии на тюлени и африкански пингвини.

–  Разглеждане на природните красоти
Сигнал Хил, Лайънс Хед и платото Тейбъл Маунтин предлагат възхитителни гледки към Кейптаун. Тяхната величествена красота кара много туристи да ги изкачват. И трите забележителности имат своя собствена уникална предистория и множество пътеки, които водят до върха. Историческият кабинков лифт, който отива до Тейбъл Маунтин предлага главозамайващо пътуване до върха за тези, на които изкачването не им се удава.

–  Разходка на плажа
Кейптаун разполага с много плажове с разнообразна крайбрежна среда. Тук могат да се видят например дървените плажни къщи в Сейнт Джеймс и Муйзенберг – предпочитаното място от сърфистите в Кейптаун, популярният плаж Фиш Хук, любим на местните хора и туристите за разходки с лодка, плуване и ловене на риба и също така живописните брегове на Атлантика- все зашеметяващи места, подходящи да се зърне залезът на потъващото зад хоризонта слънце.

–  Участие в сафари
Туристите знаят, че в Африка могат да се наблюдават дивите животни в естествената им среда. Хората, които посещават Кейптаун имат възможност да направят това в един от наличните частни резервати за животни, които се намират на няколко часа път с кола от града. Освен диви животни, в много от резерватите има и древни скални образувания, които са пръснати из великолепните планински терени.

За да ви помогне да изживеете едно незабравимо приключение в Кейптаун, аgoda.com успя да договори следните горещи хотелски оферти:

27 Bellevue Street 2*
Цени от 18 щ.д. на нощувка. Отстъпка от 20%. Сумата за резервация не подлежат на възстановяване (при отказ). Валидни до 13 юли 2012 г.

Protea Hotel Vineyards Estate 3*
Цени от 131 щ.д. на нощувка. Отстъпка от 25%. Минимален престой 4 нощи. Валидни до 30 юли 2012 г.

Cape Town Lodge Hotel 4* 
Цени от 147 щ.д. на нощувка. Отстъпка от 25%. Минимален престой 4 нощи. Резервациите трябва да бъдат направени преди 31 март 2012 г. Сумата за резервация не подлежат на възстановяване (при отказ).

The Capetonian Hotel 4*
Цени от 59 щ.д. на нощувка. Отстъпка от 75%. Валидни до януари 2013 г.

Radisson Blu Waterfront Cape Town 4*             
Цени от 399 щ.д. на нощувка. Отстъпка от 10%. Минимален престой 3 нощувки. Валидни до 24 декември 2012 г.

The Commodore Hotel 4*
Цени от 255 щ.д. на нощувка. Отстъпка от 10%. Валидни до 31 декември 2012 г.
Adderley Hotel  Cape Town 4*
Цени от 112 щ.д. на нощувка. Отстъпка от 10%. Резервациите трябва да бъдат направени преди 24 август 2012 г.

Fish Hoek Luxury Self-Catering Apartments 4*
Цени от 98 щ.д. на нощувка. Гореща оферта: 40% отстъпка – трябва да се резервират поне 2 нощувки в рамките на 3 дни от датата на регистрация в хотела. Цените са валидни до 9 декември 2012 г.

Winchester Mansions 4*
Цени от 177 щ.д. на нощувка. Платете за 3 нощувки, останете 4 – минимален престой 4 нощувки. Валидни до 25 септември 2012 г.

African Pride 15 On Orange Hotel 5*   
Цени от 237 щ.д. на нощувка. Отстъпка от 30%. Минимален престой 5 нощувки. Валидни до 31 декември 2012 г.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар