Виентян – древната и красива столица на Лаос

Виентян е столицата на Лаос и се намира точна на границата с Тайланд. Тя е една от най-интересните дестинации в Азия и бавно, но сигурно се трансформира от изостанал в развитието си град в най-важния в страната промишлен и туристически център.

Още през ранната 1300 година Виентян е бил важно селище. Оттогава съдбата е отредила на града да пада и да се възстановява по време на управлението на различните кралства и множеството бурни битки водели се в региона. През 1779 г. Виентян е завладян от Сиам (днешен Тайланд), а бунт през 1827 година опожарява града до основи.

Въпреки това, когато Френски Индокитай добавя Лаос в своята територия след френско-сиамските войни през 1893 г., градът е залят от строителна вълна и възстановяване на унищожените храмове. Населението нараства през 20-ти век, а страната обявява своята независимост през 1953 г. През 1975 година партията на Патет Лао сваля кралското правителство и остава сила до днес в лицето на  „Лаоската народна революционна партия ”с  административна столица Виентян.

Докато промяната във Виентян е била забавена през последните няколко десетилетия, днес в страната се наблюдава бърз подем. Икономическият растеж на Виентян през 2012 г. е 8%, а БВП нараства от 300 щ.д. през 2001 г. до 1200 щ.д. през 2011 г. Туризмът е основна индустрия, която привлича много пътуващи, любопитни да опознаят историята и красотите на този загадъчен град. Въпреки неговото разрастване, обликът на града и неговият чар е запазен в широките озеленени улици и красивите стари колониални имения. Френски пастет, пухкави сладкиши, силно лаоско кафе се предлагат във всеки ресторант и кафене в града. А великолепните храмове, статуи и други емблематични будистки символи напомнят, че градът е преди всичко азиатски, независимо от консумацията на френски франзели.

За да помогне на туристите да се насладят максимално на този прекрасен град, Аgoda.com предлага неустоими оферти за настаняване във Виентян, които ще направят азиатското им пътуването приятно и спокойно. Наслада от архитектурата, историята и ястията са само някой от нещата, които ще впечатлят туристите!

Salana Boutique Hotel, 4*

Проектиран да впечатли дори и най-претенциозните гости, този очарователен бутиков хотел е разположен в центъра на Виентян
и предлага богат избор от стаи, вариращи от тип Супериор до суит Салана.  Интериорът и обзавеждането им са обособени така, че да осигурят максимално удобство на гостите.

Rashmi’s Plaza Hotel
, 5*

Това е п
ървият модерен и луксозен хотел в сърцето на Виентян. Той осигурява изключително удобство заради централното си разположение и е подходяща стартова точка за запознаване с културните и туристически забележителности на града.

Dhavara Boutique Hotel
, 4*

Централно разположен в сърцето на града, Dhavara Boutique Hotel предлага разнообразие от стаи с легендарн
ото лаоско обслужване и красива декорация. Хотелът разполага със самостоятелни балкони идеални за наблюдаване на събуждащия се сутришен Виентян и река Меконг.

Don Chan Palace Hotel & Convention
, 4*

Don Chan Palace е
първият по рода си международен пет звезден хотел в столицата на Лаос. Той е стратегически разположен по протежение на река Меконг и е в близост до посолствата на града, основните бизнес райони, културни забележителности и древни храмове.

Ansara Hotel
, 4*

Този очарователен хотел се намира на тиха уличка в центъра на историческата столица на Виентян
и осигурява лесен достъп до най-популярните забележителности на града и атракции. Той се гордее с дизайн, който е комбинация от традиционен лаоски и азиатски съвременен интериор.

Mandala Boutique Hotel
, 3*

Проектиран както за бизнес
, така и за почивка, Mandala Boutique Hotel е идеално разположен в близост до речния бряг – една от най-посещаваните части на града. Само на 1,5 километра от центъра на града, стратегическото местоположение на хотела гарантира на гостите си бърз и лесен достъп до множество местни атракции.

Lao Golden Hotel
, 3*

Lao Golden Hotel е стратегически разположен до всички
атракции, които могат да се видят във Виентян, както и няколко сутрешни пазара. Колела под наем, 24-часово обслужване по стаите, Wi-Fi и улеснено настаняване и напускане са някой от нещата, които ще направят Вашия престой приятен.

Avilla Phasouk Hotel
, 3*

Хотелът е носител на престижната награда на
Agoda за 2012 г. „Златен кръг“. Той предлага спокойствие и лукс с  акцент върху традиционната лаоска архитектура. Пекарната  Joma Bakery, барове и Khop Chai Deu, са любими на неговите гости и се намират съвсем наблизо.

Vientiane Plaza Hotel
, 4*

Само на 1 км от центъра на града, този 4-звезден хотел притежава отлично местоположение и осигурява достъп до много от най-популярните забележителности на Виентян. Също така
е в близост до Centre Culturel et de Coopération Linguistique, That Dam и That Dam Pagoda.

San Jiang Grand Hotel
, 4*

Разположен в сърцето на
квартал Sikhottabong, Сан Jiang Grand Hotel е идеалното място, от което може да започне разходката Ви във Виентян. Само на 3 км от центъра на града, стратегическото местоположение на хотела гарантира, че гостите могат бързо и лесно да достигнете до много местни атракции.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар