Копенхаген – да поплуваме с Малката русалка

Копенхаген е най-голям град и столица на Дания. По-голямата част от него е разположена на източния бряг на най-обширния остров в страната – Шеланд, друга – на Амагер.  Като отидете там ще бъдете повяни от попътния вятър право към една разкошна смесица от чудатост, красота и класа. Има много за виждане в Копенхаген, не само Малката Русалка!

Можете до стигнете до този приказен северен град, както по въздух до най-голямото летище в Скандинавия, така и с влак, автобус или дори ферибот. Климатът е умерен, което означава че са налице четири сезона (пролет, лято, есен, зима). Препоръчвам ви да посетите града в периода от Май до Август, защото тогава дори и зимуващите излизат да се забавляват! Това е един от най-старите градове в Европа, но въпреки дългата си история Копенхаген никак не спада към скучните дестинации. Той е мечта на много. Разстоянията са кратки, а транспорта удобен. Разнообразието е огромно – както подобава на една Скандинавска страна. Тук можете да се насладите на музей на модерното стъкларско изкуство, националния музей, музея на Тюсо или, ако предпочитате, този на еротиката.

Ако сте любител на класните разходки по необичайни пътища, замъци и средновековни постройки, тогава Кръглата кула със сигурност е за вас! Тя се намира в близост до Катедралата, Университета, замъка Розенберг, Кралските градини и площад Амагер. Ако стигнете до върха на кулата ще можете да зърнете всички тези красиви забележителности от близо 40 метра височина. Пода на сградата представлява единна спираловидна рампа – единствена по рода си в цяла Европа. На най-високата част се намира и голям и изключително прецизен телескоп, чрез който всеки може да наблюдава нощното небе. Кулата е най-старата действаща обсерватория на континента.

От гледна точка на хотели датската столица има много да покаже. Хотел Radisson SAS Royal, по дизайн на световно известния Арне Якобсен, е блаженство за ценителите на интериорното изкуство. Други две класни предложения за престой са Hotel Skt Petri и Hotel d’Angleterre. Ако сте турист със ограничен бюджет, тогава Cab Inn е за вас. Със своите уютни и практични стаи той ще ви накара да се чувствате изключително удобно. Разбира се, друга алтернатива са и помещенията в частни домове, които се отдават под наем. За тях вече можете да се информирате от вашият туроператор или от удобен за вас туристически офис.

Ако искате да се насладите на приятна и спокойна обстановка и да утолите гастрономските си желания посетете централната част на града, където ще намерите повечето заведения от датската „висша класа в кухнята„.  Класически датски пекарни и известните  ръжени сандвичи са прекрасен избор за по-неформално хапване – качеството е високо, а цените доста добри. Има всякакви вкусове, дори и необичайни комбинации за по-авантюристичните.

Но едва ли бихте отишли до Дания и бихте пропуснали да посетите някое местно заведение. Първоначално ще забележите, че нощният живот в града е прекалено спокоен, но не се лъжете по първо впечатление. Копенхаген разполага с място за всеки. Ако сте любител на джаз музиката Copenhagen JazzHouse е точно за вас! За разлика от това заведение Dan Turell е доста по-колоритно. Барът е кръстен на писателя, който безспорно би бил много доволен от това. Други нощни заведения, които си струва да посетите са: Rust, Vega, Aura, Park Cafe, Stereo Bar и Cafe Victor.

„Само да си жив не е достатъчно…човек има нужда от слънце, свобода и едно малко цвете.” Е казал датският писател Ханс-Кристиан Андерсен. Нека с едно пътуване до Дания намерите тези три съставки, за да се почувствате наистина живи!

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар