Кога да посетим Нова Зеландия?

Обща информация за Нова Зеландия
Пари и разходи за Нова Зеландия
Дестинации в Нова Зеландия
Забележителности в Нова Зеландия

Като цяло климатът в отделните части на Нова Зеландия е разнообразен – на север е топъл субтропичен, докато на юг времето се характеризира с ниски температури, с подчертан алпийски характер в планинските райони. Всъщност, благодарение на планинската верига, коиято пресича територията на страната и като бариера спира ветровете от запад, в страната са се обособили два климатични района – сух и влажен. Средните годишни температури на север са около 16 °C, а на юг – 10°C. Преди да планирате пътуването си до Нова Зеландия, е добре да знаете, че най-топлите месеци в годината са януари и февруари, а най-студеният е юли. По-голямата част от страната, особено на запад, се радва на поне 2000 часа слънцегреене в годината. Най-малко дъждове падат през летния сезон, а снеговалежи през зимата има предимно в планинските райони.

Активният туристически сезон в Нова Зеландия е от ноември до април и съвпада с летния сезон в страната. По това време на годината можете да се отдадете на различни забавления и да се насладите на безбройните концерти, спортни прояви, кулинарни и винени фестивали, които се организират в страната. Ако сте запалени по ските и сноуборда, можете да си организирате зимна ски почивка в по време на най-активния ски сезон – от юни до август.

Все пак, тези от вас, които желаят да избегнат най-натоварените откъм туристи периоди, е добре да избегнат периодите околообичайните годишните отпуски и местните училищни ваканции – те са от средата на декември до началото на февруари. Всъщност слабият туристически сезон – от април до май и от октомври до ноември, може да се окаже много по-приятен за пътуване из страната.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*